duminică, 28 noiembrie 2010

(ob)zen, nelinistire si ceva filme
ascult cu mare drag, dupa aproape doi ani, magnificul album Meshuggah-Obzen, aparut in 2008, sub egida Nuclear Blast, probabil cea mai mare casa de discuri specializata in metal, along with Metal Blade si Relapse Records - numai trupe smechere au promovat si promoveaza aceste case de discuri care au avut cojones sa se dedice trup si suflet scenei metal internationale. Daca ai semnat cu una din casele astea sau cu altele mai mici dar foarte eficiente cum ar fi Seasons of Mist sau Roadrunner Records (care au pe langa alte trupe, Opeth, ceea ce spune foarte multe), poti spune ca te-a luat Dumnezeul metal in brate. revenind la album, pot spune ca il ascult pentru a doua oara azi si nu imi vine sa cred cat de marfa suna. brutal dar foarte melodic, riffuri calculate aproape matematic, voce de rupe, un drummer ce cred ca se hraneste cu sange de vultur, atat de bine bate in tobe si cu atata precizie incat simti cum taie in carne fiecare bataie a lui. versuri inteligente, atmosfera cubica, un val de sunet ce te prinde ca intre patru pereti catifelati care se aproprie,dar nu ca sa te striveasca,
ci ca sa te mangaie.

ear orgasm si nu exagerez cu nimic. o trupa unica in peisajul metal,care nu face compromisuri si baietii cu fiecare album au devenit mai buni,mai tehnici. muzica lor transcede stilurile, nu stiu exact ce sa va spun ca e. tehnical death metal ,mathematical death metal, thrash metal tehnic cu influente death, post metal,chiar nu stiu. meshuggah metal poate, pentru ca eu nu mai stiu o trupa ca ei. e adevarat ,mai sunt trupe care se aproprie,care sunt foarte technical,dar ei canta altceva. exact ca si Mastodon sau Dillinger Escape Plan,sau ca Between The Buried And Me. fiecare din aceste trupe are un stil al lor, recogniscibil de la primul sunet. ce sa mai zic, ascultati, chiar si cei ce nu asculta metal in general,merita sa arunce o ureche, macar la o piesa,sau sa se uite la un videoclip, recomand Obzen. mi-am luat si dvd-ul lor, Alive si de abia astept sa il vad. cred ca o sa fie ceva deosebit.


Am ascultat azi si Behemoth si Exodus, ultimele albume, dar doar cateva piese de la fiecare. Din pacate, am citit ca starea lui Nergal de la Behemoth este in continuare grava,s-a gasit un donator de maduva dar inca nu l-au operat. e un mic geniu al muzicii metal si e pacat sa dispara.


m-am apucat ieri cu maare drag de frumoasa carte a lui Fernando Pessoa - Cartea Nelinistirii. este superba,abia astept sa o devorez. am hotarat sa o las pentru mini-vacanta de la Horezu, adica de miercuri pana duminica. vreau sa o citesc in tihna, pe indelete, fiindca nu vreau sa pierd nimic din ea, nici un cuvant, vreau sa inteleg totul, sa surprind toata frumusetea. vreau sa patrund in mintea acestui autor minunat,in mintea fiecarui heteronim pe care l-a creat.

in rest, sunt 3 zile de cand nu am iesit din casa decat pentru mici cumparaturi. am terminat eseul, care a iesit prost, am dat gata cateva filme pe care le recomand cu drag. Imaginary Heroes, o drama foarte draguta si trista. 

Wall Street 2-bani multi, interese, dragoste, reintoarcere. Un sfat mi-a ramas din film- timpul este mai important decat banii, decat orice. indeed. Frozen, un film pe care nu stiu exact in ce gen sa il incadrez,un pic de horror,un pic de mistery,drama. dragut oricum,nu ma asteptam la prea multe cand am dat play. un film usurel,dar cu momente foarte profunde. merita.

am mai scris cateva poeme, din pacate nu foarte bune. parca mi-a scazut putin inspiratia sau abilitatea. oricum, am scris destul de multe poeme bune in ultimele luni, asadar sunt multumit. o sa revina si inspiratia.

somn lung ,plin de vise. m-am gandit azi la ea putin, dar mi-am alungat-o repede din minte. nu merita. s-a dus si dusa va ramane din pacate. viata nu e mereu cum ar trebui sa fie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu