joi, 18 noiembrie 2010

avem tigari si icre negre


intr-o frumoasa dimineata mergeam agale pe o strada din Obor, ingandurat, fumand cu sete o tigara. admiram peisajul si meditam la frumusetea lumii, ascultam muzica sferelor si imi aminteam de ultima carte citita, de ultima femeie cucerita, cand un glas suav de tigan ma invaluie cu un fluviu de cuvinte bine plasate: avem tigari si icre negre. nedumerit, ma apropii. credeam ca nu am inteles bine, ca auzul meu fin imi joaca feste. glasul rage din nou din strafundul plamanilor : avem tigari si icre negre!!


cum adica icre negre? sunt obisnuit cu baietii din Obor care vand telefoane, ceasuri, ciorapi, servetele umede, brichete, pungi, tricouri, iarba proasta, alcool si alte produse care se pot fura usor sau pe care le cumpara din Republica Moldova, Bulgaria sau Serbia foarte ieftin, dar icre negre??? de unde au cumparat/furat/luat icre negre? sunt nedumerit. impins de o curiozitate arzanda,plin de neliniste si nedumerire, ma aproprii timid de tanarul imbracat in alb de la D&G,cu par lins pe spate, pantofi tip ciocate, cu lant de aur la gat si intreb sfios: nu va suparati, vindeti icre negre? icre negre adevarate sau cum?


imi zambeste plin de mister si intelepciune si imi raspunde: da baiatu`, icre negre cumparate din Italia... Italia? si sunt ieftine baiatu, f. ieftine si la 5 cutiute cumparate, una moca... nu am indraznit sa intreb cat costa, nu am vrut de fapt, voiam sa continui sa traiesc in ignoranta... cu toate acestea inca mai aud uneori in minte vocea harsaita de tutun si bere a tanarului tigan Avem tigari si icre negre...mortala combinatie.. mai mancam o icra furata de prin Italia, mai fumam o tigara proasta chinezeasca sau sarbeasca.... mai incolo ,la 3 pasi o tiganca vindea prezervative de cea mai proasta calitate si servetele parfumate... sex si icre negre.


da, pasesc in irealitatea bucurestiului unde totul se poate gasi pe strazi, la vedere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu