luni, 15 noiembrie 2010

rushdie. ganduri. intrebari

cine nu l-a citit pe salman rushdie rau a facut. in pas de armata spre biblioteci, librarii, anticariate, prieteni etc si luati cu asalt orice carte gasiti de acest magnific scriitor. ma mir ca nu a luat Nobelul pana acum, dar la ce nobeluri s-au dat anii trecuti...in afara de llosa si poate herta muller, nu am inteles criteriile, dar in fine asta e o alta poveste. Asadar, Rushdie, repede...cititi, veniti cu pareri, devorati faceti ce stiti numai nu lasati sa mai treaca timpul vostru de cititori sa se iroseasca pe alti autori,poate la randul lor buni, si cititi pe rushdie. a devenit usor si placut scriitorul meu preferat in momentul asta dupa doar o carte, "Seducatoarea din Florenta", dar ma asteapta la rand un teanc de carti din opera lui. Povesti imbinate cu alte povesti, basme moderne scrise intr-un stil superb, captivant, deloc plictisitor. Mici diamante epice, pasaje poetice in proza si povesti elegante,deosebite de prin alte timpuri, alte taramuri, alte credinte, alte idei si sentimente. Anul trecut l-am vazut la Gaudeamus dar nu citisem decat fragmente pe net si din pacate nu am mers sa iau un autograf... e, macar pot spune ca l-am vazut si l-am auzit vorbind. tot e ceva.


plictis in rest. nu am fost la facultate. imi curge poezie prin creier. ascult ultimul Kamelot, "Poetry for the poisoned", interesant, mai agresiv decat restul albumelor. Nu sunt mare fan oricum,dar e o auditie placuta.

Intrebare: Daca Dumnezeu nu s-a nascut inca? Daca noi oamenii asta trebuie sa facem, sa ramanem gravizi cu Dumnezeu si sa-i dam nastere? 

2 comentarii:

  1. Eu am citit doar Versetele satanice. Altele nu am reusit sa cumpar pana acum. Mi-a placut, dar din cauza preturilor mari nu s-a mai lipit de mine vreo alta carte de-a lui.

    RăspundețiȘtergere
  2. pai nu e timpul pierdut. iti poti face un abonament la o biblioteca. imposibil sa nu gasesti ceva de el. da sfoara-n tara, poate ai vreun prieten care are vreo carte de-a lui. am citit Versetele.... este fabuloasa. foarte recomandata este si "Copii dla miezul noptii".

    RăspundețiȘtergere