sâmbătă, 15 ianuarie 2011

generatia fututa(1)


o prietena, acum cateva zile, intr-o discutie foarte aprinsa despre situatia de zi a societatii romanesti, mi-a sugerat sa scriu despre generatia noastra, a celor nascuti in dupa 1989, generatie de sacrificiu, generatie fututa, urmasa a unei generatii si mai futute, calarita in toate modurile de un regim totalitar, de tot cacatul, prost gandit, prost aplicat (pe toti cei care ii aud spunand chestii de genul: comunismul a fost o filosofie buna aplicata prost, imi vine sa-i iau de urechi, sa le dau doua suturi in fund si sa-i trimit inapoi in timp, in plin comunism. nu prieteni, comunismul nu a fost bun si punct. cine e de alta paraere e un idiot care merita sa retraiasaca over and over again anii aia urati, gri, plictisitori, de subjugare animalica, unde oamenii erau carduri de gaste sau cirezi de boi si vaci manate de o bata de fier, care nu aveau bucuria de a trai asa cum ar trebui sa traiasca un om, o fiinta bipada cu suflet si ratiune. asadar comunistilor, neocomunistilor, nostalgicilor, teribilistilor care cred ca e cool sa fii comunist, va spun atat: bucurati-va in pula mea ca nu v-ati nascut atunci, era mai rau decat acum chiar daca si acum e rau), de securisti burtosi, rai, cu adevarat rai in toata fiinta lor (sper sa muriti in chinuri, jigodiilor), de membrii de partid, de militieni cu 2 clase care faceau legea asa cum voiau ei, toti sub marea conducere a Marelui Mahar, a dictatorului nepereche, taran simplu, cizmar de meserie, cu un orgoliu fara masura, incapatanat si condus de muierea sa ( fiindca nu merita sa fie numita femeie, sotie, mama etc), fiinta minusucula, proasta, indobitocita de putere, care, vorba unui prieten, proasta nici nu si-a dat seama peste ce pula a dat, pula cu mare greutate, care a facut din ea, care intr-o societate normala ar fi trebuit sa fie chelnerita sau ingrijitoare de batrani cacaciosi, prima doamna a tarii, marea doamna Dracula. 

Parintii nostri si-au trait mare parte din viata in cel mai idiot regim politic, laolalta cu nazismul, fascismul si monarhia luminata (in cele mai multe cazuri) si si-au pierdut anii de aur, anii tineretii muncind ca dobitoacele prin fabrici si uzine care nu produceau nimic. Am vazut de curand filmul lui Ujica-Autobiografia lui Nicolae Ceausescu, care il pune intr-o postura de victima pe acest om. Aproape ca iti pare rau de el dupa ce iesi din sala dupa cele trei ore si ceva de film (superb realizat, ce-i drept, productie excelenta). Nu e bine, pentru ca omul asta nu a fost, cum zic unii un om bun, cu intentii bune, condus de Securitate si de o muiere nebuna, chiar daca e partial adevarat, sa nu uitam faptul ca pana la urma urmei EL era presedintele acestei tari, el era conducatorul suprem, el avea ultimul cuvant si daca ar fi vrut cu adevarat ar fi facut ceva bun. Dar nu, era un grandoman, un om caruia ii placea situatia. Hai sa luam aici cateva idei si exemple. 

Sa zicem ca a fost taran simplu, nescolit prea mult,care a facut ceva puscarie, a fost de tanar indoctrinat de o ideologie idioata, sa ziceam ca odata ajuns presedinte ar fi fost condus de Securitate si de muiere, DAR: 

1. a calatorit in aproape toata lumea, a vazut America,stat democrat prin excelenta de la care putea sa ia exemplu bun si sa aplice in tara, insa el a preferat sa ia exemplul Coreei de Nord, unde oamenii chiar nu aveau si nu au nici un fel de viata, pentru ca acolo grandomania Dictatorului era absoluta, si i-a urmat exemplul, astfel incepand pupatul in cur si cultul personalitatii. 

2. a fost inconjurat de oamenii scoliti, culti, destepti etc., unii cu intentii bune. nu i-a ascultat pe acestia, nu i-a vrut, i-a indepartat, schimbat, ignorat si i-a preferat pe cei care ii pupau picioarele si decideau in asa fel incat marea lui personalitate si multele lui obsesii sa fie privilegiate si indeplinite. 

3. in privinta Elenei, era barbat pana la urma, cel putin din punct de vedere anatomic si a demonstrat-o facand trei copii (care fie spus, fiecare dintre ei ar fi fost conducatori mai buni ca parintele lor) si ar fi putut sa isi impuna punctul de vedere, sa puna piciorul in prag si sa decrete faptul ca pana la urma urmei el e capul familiei si mai important: capul unei tari unde traiesc oameni, Oameni, la dracu, fiinte cu suflet, nu vite, nu iepuri, nu tufe de macese pe care sa le futi tu asa cum ti se scoala pula. el nu a facut asta fie pentru ca nu a avut coaie destul de mari, fie pentru ca nu a vrut si nu stiu de ce, dar eu inclin spre a doua varianta. 

Asadar pe toti cei care ii aud ca Nicolae Ceausescu a fost o victima le doresc sa fi trait atunci si le transmit ca nu-i prea duce capul si sa mai faca si altceva cu el in afara de gandit la futut si la bani. Vorbeam despre o generatie pierduta, a parintilor nostri, care de bine de rau pe majoritatea (si ma includ si pe mine aici, in majoritate), ne-a crescut bine, cum au putut, cum au stiut. ar trebui sa le iertam anumite gesturi, anumite porniri, anumite nostalgii sau defecte, in primul rand pentru ca sunt oameni si in al doilea rand pentru ca si-au trait tineretile in comunism. si ma refer aici mai ales la clasa de mijloc si la oamenii simpli, pentru ca oamenii din inalta societate din acea perioada (ministri, parlamentari, docrori etc) au trait bine si atunci, au condus tara si traiesc bine si acum si conduc tara. de fapt ei reprezunta jumatate din problema societatii actuale, ei sunt plaga, fosti oameni ai puterii, fosti securisti care au furat si atunci, care fura si acum si plozii lor, bastarzii lor vor fi probabil conducatorii nostri, ai celor de o varsta si eu nu vad asta cu ochi buni. in gandirea mea poate simpla uneori, nu stiu, eu consider ca o mare parte din problema societatii de azi o reprezinta ei, acesti paraziti politici cu capete inguste si idei comuniste, ei care conduceai si atunci, ei care faceau legea si atunci. foarte mediatizatii moguli reprezinta un mic procent, trebuie deparazitate toate structurile sociale, toate formatiunile politice,culturale, legale etc de acesti oameni care cu nerusinare ne fut in gura si acum intr-o societate asa zisa democratica si liberala. 

ei sunt plaga si jumatate din problema si problema trebuie rezolvata. cealalta parte a problemei o reprezinta mentalitatea omului care trebuie si ea schimbata si lipsa lor de actiune. trebuie sa fim mai uniti si mai duri cu cei ce ne vor raul, cu cei ce ne conduc prost. nu indemn aici la revolutie, indemn la gandire si la aflarea de solutii, la unitate nationala si la metode mai bune si mai directe de a arata celor ce ne conduc ca nu e bine ce fac, ca noi vedem si cel mai important, ca suntem gara sa luam pozitie. in Japonia, un om politic daca dupa anii de guvernare si-a dat seama sau a fost somat sa vada ca nu si-a indeplinit sarcinile pe care a promis ca le va indeplini, se sinucide in mod onorabil. nu indemn nici la asa ceva, indeamn la bun simt si la recunoastere a greselilor. conducerea ne minte si ne violeaza si face asta cu zambetul pe buze. de ce acceptam asta? de de nu aratam ca suntem oameni cu ratiune care nu accepta? problema asta trebuie rezolvata. asadar noi tinerii, nascuti dupa `89, suntem generatie fututa. de ce? care sunt solutiile de rezolvare a problemelor?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu