miercuri, 19 ianuarie 2011

generatia fututa(2)


( prima parte) so, noi suntem fii unor fii de parinti saraci, dar mai liberi si mai linistiti, care au trait in cea mai frumoasa perioada din istoria recenta a Romaniei, perioada interbelica (daca nu ar fi venit razboiul care sa distruga si apoi ticalosul regim politic bazat pe egalitatea intre oameni, o prostie, oamenii nu sunt egali, nu se nasc egali, nu mor egali, poate tara asta arata mai bine, mult mai bine. un vis al meu, o fantezie, un interbelic care sa fi evoluat, interbelic fara "belic"). de fapt, cine suntem noi, ce vrem si incotro ne indreptam? greu de raspuns. in primul rand suntem oameni si suntem inca tineri, moartea ne e departe, si atat de aproape, "mai aproape decat camasa de pe tine", asa cum imi spunea bunica. vrem o viata. vrem sa avem o situatie materiala buna, vrem sa iubim, sa ne imbatam, sa trecem prin cele mai diverse experiente, vrem sa traim viata asta si asa scurta in pace si in tihna.avem voie sa facem asta?


ce credeti domnilor senatori burtosi, clovni tristi si inculti, futalai de curve de lux prin hoteluri de mii de stele si mii de dolari, conducatori de masini mai scumpe decat un bloc de garsoniere in care locuiesc prea multe persoane? ce credeti, e cazul sa va mai uitati din inaltul scaunelor de piele si la noi, astia micii, asta care venim din urma cu zambetul pe fete si cu fluturi in maini, gata sa le dam drumul, sa zboare departe, spre zari inalte si care ne asteapta pe noi sa zburam, aici pe Pamant, sa zburam pe aripi de vise si cu idei gata sa razbeasca portile imaginatiei, gata sa se bata cu tot ce e rau in noi, pentru ca noi, sa fim oameni integri, pusi pe sotii si pe fapte marete in aceeasi masura. noi suntem generatie nascuta din gloante, scaldata in sange, purtatoare a blestemului patriei care si-a omorat liderul si ne e inima grea si privirea incetosata, si nu dorguri si alcool, asa cum ar crede unii, ci de ceata vremurilor prezente ce se va transforma in greaua pacla, placata cu grele miasme si plumb topit.

si noi, noi ce facem? ne conformam, fugim din tara, ne apucam de furat cot la cot cu justitia, politia si guvernul, toate de cacat? sau luptam pentru o schimbare? sa platim iar cu viata, cu sange si cu trupuri, sa ne aruncam lesurile peste zidurile parlamentului ca sa aratam ca nu glumim? sau ce facem? greve de toate felurile proteste nu au miscat nici macar un muschi de pe fetele impietritea ale jigodiilor. nu au varsat nici o lacrima si nu si-au facut un proces de constiinta minimal macar. dar ei nu au fost tineri odata? ei nu erau ca noi? de ce nu le pasa decat de bastarzii lor inculti si fitosi, prosti, purtatori ai secolelor de prostie genetica? ei ne vor conduce odata daca nu facem nimic. deja au ainceput si imi e sila sa manjesc acest blog, aceasta incursiune in mintea si in sentimentele mele cu numele lor pe care toti le stim si le detestam. vome intrupate, curve nescolite, sugatoare de puli mici de fi de miliardari care nu au vazut nici macar in poze carti. buricele degetelor ma ard de la aceste cuvinte pe care le tastez fara placere, pentru ca e vorba despre mine si generatia mea... parca scriu cu trupul meu si al prietenilor mei.

citiți și un epilog.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu