joi, 5 mai 2011

Jurnal de călătorie: Londra


12 zile. mii de gânduri, impresii. sute de kilometri, cu autobuzul, metroul, avionul, trenul, taxiul și pe picioare. milioane de oameni. nunta regală. muzee. parcuri. shopping center-uri, puburi, magazine cu cele mai diverse lucruri, în cele mai diverse locuri. concert. girls, girls, girls. londra. vacanța perfectă.

londra mi s-a așternut în fața ochilor precum un covor persan din 1001 de nopți, încărcat cu cele mai minunate desene, peisaje, oameni, întâmplări. m-am lăsat purtat de pași unde am văzut cu ochii și aproape tot ce am văzut mi-a plăcut. totul e bine organizat la ei, totul e uns în așa fel încât să nu scârțâie și să nu deranjeze omul, cetățean sau turist. localnicii sunt binevoitori, deschiși și civilizați, străzile curate, parcurile îngrijite, mari, pline de oameni. muzeele sunt superbe, colecțiile deosebite. arhitectura unor clădiri e atât de surprinzător de bine conturată încât te întrebi cum a putut mâna omului să creeze așa ceva. îmi plăceau autobuzele roșii și etajate. mi-a plăcut faptul că erau hărți peste tot în așa fel încât nici dacă voiai nu te puteai rătăci. mi-au plăcut fetele, multe, de toate felurile, națiile, culorile, staturile. erau abordabile, deschise, frumoase - mi s-a rupt sufletul când am plecat și le-am lăsat acolo așa singurele. mi-au plăcut mult prea multe, am văzut o grămadă de locuri ca să le pot enumera pe toate. mi-au displăcut lucruri, dar nu le voi spune, pentru că sunt insignifiante.

am fost la concert la Bring Me The Horizon (suporting acts-The Architects, ParkwayDrive și The Devil Wears Prada) și a fost genial. profesioniști, sonorizarea excelentă, mulți mulți tineri-tatuați, piersați, cu chef de viață, puși pe distracție, fără griji. concertul cel mai frumos la care am fost. s-a lăsat mosh pit, crowd-wave etc. ce să o mai lungesc, excelent.

oamenii au bani acolo, salariile sunt mari, slujbele bine plătite, așa cum trebuie. îți poți permite o viață bună. statul nu își bate joc de tineri și le oferă o șansă după școală, după facultate. Regina își iubește poporul și este iubită de către popor și de aceea lucrurile sunt așa cum sunt, adică bune la ei și de căcat la noi.
am încercat mâncăruri ale câtor mai multe culturi, am vorbit cu oameni din cât mai multe culturi. am făcut bășici în tălpi de la mers și a meritat. am făcut ce am vrut, am văzut lucruri și locuri mișto, am cunoscut oameni faini, am venit încărcat de amintiri. când m-am întors în România îmi venea să plâng de ciudă că nu mai sunt acolo,unde oamenii au figuri senine, nu muncite de tristețe și gânduri ca pe la noi din lipsă de bani și stres zilnic. o să mai merg pe acolo. neapărat. aș putea scrie multe pagini, dar pot rezuma totul într-o frază: go to London!!!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu