joi, 26 ianuarie 2012

Sunt si pe TownPortal. Două recenzii


De acum înainte o să scriu din când în când și pe TownPortal. Este un site foarte misto, unde puteti gasi informatii si recenzii pertinente la carti, filme, muzica, it, jocuri si multe altele. oamenii scriu bine despre tot ce mișcă. Vi-l recomand cu drag.
acestea sunt primele două recenzii.


1. Ioana Pârvulescu-Viața începe vineri

La Belle Epoque si mai apoi perioada interbelica au fost perioade fascinante in istoria recenta a lumii. Nu e de mirare ca multi oameni ar vrea sa traiasca macar o zi din viata acelor timpuri. Ioana Parvulescu, eterna indragostita de vremuri trecute, cunoscuta prin cartile sale despre interbelic si secolul 19- Intoarcere in Bucurestiul interbelic si In intimitatea secolului 19-creaza in primul ei roman publicat, ea spune ca mai are doua la sertar, Viata incepe vineri, o bresa in timp si ne transporta, odata cu Dan Cretu si pe noi, cititorii, in anul 1897.

restul recenziei aici2. Roberto Bolano-Nocturna in Chile

Roberto Bolaño incepe sa fie cunoscut si mai ales recunoscut drept un mare autor columbian si cred ca merita acest lucru. Cartile lui sunt traduse in multe limbi, au aparut si la noi cateva si fac valva, sunt bine vandute, iar autorul se instaureaza incet si sigur in constiinta noastra. Am observat ca in Romania bloggerii si criticii i-au dat mare atentie in ultimii ani, recunoscandu-i autenticitatea prozei si modul destul de ciudat, chiar unic, de a scrie. Drept pentru care, curiozitatea m-a impins sa citesc si eu ceva de acest autor, curiozitate deschisa si de un fragment dintr-o carte ce urmeaza a fi tradusa, publicat in Dilemateca.

restul recenziei aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu