marți, 24 aprilie 2012

Cronica de concert Anneke van Giersbergen in Silver Church, 22 aprile 2012

După ce a cunoscut consacrarea în The Gathering, trupă pe care am urmărit-o cu un deosebit interes de-a lungul anilor, Anneke van Giersbergen și-a continuat cariera cu un proiect, Aqua De Annique,  și acum, artista daneza ne încântă cu un proiect  solo, ceva mai alternativ, dar cu nimic mai prejos decât cele din trecut. La începutul acestui an a lansat albumul “Everything Is Changing”, și a pornit într-un turneu de promovare care a cuprins și România.

Concertul din Silver Church a început în jurul orei 21.30 și a durat aproape 2 ore. Chiar m-am bucurat că nu a existat nicio trupă de deschidere, chiar dacă ar fi fost foarte posibil ca Anneke să aducă vreo trupă bună, însă așa m-am putut bucura în totalitate de muzica ei, fără să mai aștept un timp. E adevărat, nu de puține ori mi s-a întâmplat să descopăr trupe foarte bune, în deschiderea unor concerte cu artiști mari, consacrați.

Primul lucru pe care l-am remarcat la Anneke și care m-a făcut să mă destind și să o apreciez și mai mult este naturalețea  ei desăvârșită și dragostea ei pentru muzică, pasiunea cu adevărat sinceră. Fără gesturi teatrale, fără o intrare dramatică în scenă, pur și simplu a intrat zâmbind și a început să cânte.

restul aici

Hey Ok!

6 comentarii: