marți, 22 mai 2012

Interviu cu Mediocracy


Avem plăcerea de a vă oferi un interviu cu una dintre cele mai bune trupe din undergrund, Mediocracy. Vocalul trupei, Viez, a avut amabilitatea de a răspunde câtorva întrebări:


Vali: Salut și bine ați venit pe let`s rock! Pentru cei care nu vă cunosc, spuneți-ne ceva despre trupă, despre genul pe care îl abordați, despre voi, despre fiacare în parte dacă se poate. Cine sunteți și de ce ar fi bine ca oamenii să vă asculte?

Viez: Salut! Eu sunt Viez și mă ocup de versuri, voce și artwork la Mediocracy. Genul pe care-l abordăm noi e o combinație de punk/hardcore cu diferite stiluri de metal (thrash,black,sludge etc). Inițial când căutam oameni cu care să formez trupa asta voiam ceva crust punk pentru că e genul meu preferat și o trupa care să cânte așa ceva în Romania nu există... Pe colegii mei de trupă cred că îi cunoaște mai multă lume. Costin [Chioreanu n.m. ] e un cunoscut designer, artist și muzician care a avut tot felul de proiecte de-a lungul anilor, Radu a cântat și el în Cap de Craniu, Protest Urban, 16 mm etc, Para și Fane cântau în Rain District... eu sunt singurul la prima trupă serioasă.

Nu știu dacă ar fi bine sau rău să ne ascule lumea, asta depinde de gusturile și starea fiecăruia, eu unul, dar și colegii mei, facem asta din suflet și încercăm să transmitem asta atât prin muzică dar și prin mesaj.

Vali: Îmi place numele pe care l-ați ales pentru trupă. Credeți că este posibil ca într-un viitor mediocrația să triumfe? Cum ar arăta o astfel de lume? Cum arată lumea în momentul acesta?

Viez: Nu știu la ce viitor te referi, pentru că eu am ales numele din ce văd în prezent. Pe viitor aș spera ca asta să se schimbe însă mi se pare că e din ce în ce mai așezată mediocrația și îndobitocirea. Eu cred că a triumfat „glorios” deja și sunt foarte puțini oameni rămași care să i se opună../

Vali: ”Asoma”și ”Human Progress-Endless Regress” au fost materiale excelente, diferite. Cum a fost la debut? Ce ați învățat în tot acest timp? Cum e să faci parte dintr-o trupă? De ce v-ați apucat de cântat?

Viez: Scuze dar nu știu la care întrebare să răspund mai întâi... :)) E foarte frumos să faci parte dintr-o trupă pentru că faci ceea ce îți place și e un mod de a-ți transmite mesajul sau ideile unui număr mai mare de oameni decât în viața de zi cu zi. Eu unul, de asta m-am apucat de cântat, simțeam nevoia să strig undeva.. cu rost.


Am învățat între timp că nu e foarte ușor să duci în spate o trupă, însă într-un final, efortul merită.

restul aici

4 comentarii:

  1. Imi place mult numele ironic al formatiei

    RăspundețiȘtergere
  2. eh, vorbim de cantitati atunci, dar imi imaginez ca nu se exclud: poate fi o ironie amara :)

    RăspundețiȘtergere
  3. este posibil sa fie o ironie amara, dar este cam trista. mi se pare sugestiv ce zice Viez: "eu am ales numele din ce văd în prezent. Pe viitor aș spera ca asta să se schimbe însă mi se pare că e din ce în ce mai așezată mediocrația și îndobitocirea. Eu cred că a triumfat „glorios” deja și sunt foarte puțini oameni rămași care să i se opună"

    RăspundețiȘtergere