duminică, 17 iunie 2012

OST Fest -15 Iunie, Romexpo-Ziua 1

După ce luni întregi s-a făcut publicitate masivă, a venit în sfârșit ziua în care începe unul dintre festivalurile verii în România – OST Fest. Dacă în anii precedenți festivalul a fost în mijlocul naturii la Busteni si la Rasnov, organizatorii au făcut un pas înainte și s-au mutat în capitală. Și nu au venit cu mâna goală ci cu trei zile încărcate de trupe, una mai bună decât alta: Dimmu Borgir, Motley Crue, Europe, Manowar, Megadeth, Motorhead fiind capetele de afiș plus multe alte trupe atât românești cât și în afară. Pe lângă scena principală este și o scenă secundară, mai mică, dar energică și cu trupe dedicate care sunt pe cale de afirmare. Așadar două scene, showurile încep la ora 15.00 după amiază și se termină târziu în noapte, înspre ora 3, pentru cei mai pasionați și energici dintre rockeri.

Am ajuns la Romexpo pe la ora 14.30, zi caniculară, mi-am ridicat acreditarea și m-am îndreptat spre intrare unde erau probleme, pentru că nu veniseră încă brățările de acces. Așa că am stat vreo 40 de minute până când ne-au dat drumul. La ora aceea încă nu se strânseseră prea mulți oameni, dar era de așteptat, fiindcă majoritatea vor să vadă doar capetele de afiș. Cu reporterii și fotografii au fost ceva probleme fiindcă inițial organizatorii nu ne-au lăsat decât în Zona Gazonului și era aproape imposibil pentru fotografi să facă fotografii de calitate și pentru noi, jurnaliști destul de greu să vedem ce se întâmplă pe scenă. Așadar prima jumătate a zilei nu a fost cea mai bună, însă apoi ne-am revoltat și am vorbit cu organizatorii care într-un final ne-au dat all access și lucrurile s-au schimbat.

Prima zi a început pe la ora 15.30 cu trupa Armies of Enlil, o trupă tânără de tehnic death metal/deathcore din Craiova. Se strânseseră câțiva oameni mai ales în fire și în golden circle și showul a început. Trupa prestează foarte bine, plini de energie, un metal modern pe gustul celor mai tineri.  Au cântat vreo 25 de minute și din setlistul lor nu au lipsit piesele Visions,  The One You Left Behind sau Remembrance.

restul (despre Dimmu Borgir, Motley Crue si altii) aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu