duminică, 17 iunie 2012

OST Fest, 16 iunie, Romexpo-Ziua 2

După o noapte agitată...nu m-am trezit transformat în gândac, ci cu și mai multă dorință de muzică și distracție. Zi infernal de caldă, încât căldura de ieri părea chiar agreabilă. Am ajuns în jurul orei 15.00 și primul concert a și început în scurt timp. Din nou probleme pentru presa. Din nou nu am mai avut brusc acces decât la Gazon. Mi s-a spus că : ”ieri a fost o neînțelegere și de aceea ați avut voie la Golden și Fire. Și în plus, puteți vedea foarte bine și de aici concertele...”. Foarte drăguț. Până la urmă am reușit să intru la Fire Circle și nu am mai ieșit până la sfârșit. În rest, aceleași prețuri extrem de mari, 6 lei pentru un pahar cu apă... Totuși! Parcă azi a fost și mai multă lume decât ieri, dar era de așteptat, doar headlineri au fost Manowar.

Ziua a început cu formația Desant din Timișoara despre care nu știam nimic și nici nu mi-au spus prea multe. Cântă un heavy/power metal clasic, corect, cu versuri în română, fără prea multe pretenții. Nu era foarte multă lume prezentă, dar și-au făcut treaba onorabil. Din câte știu, basistul, Alin Achim, a cântat și în Cargo pe vremuri. Nu mă declar dezamăgit, doar că muzica lor nu mi-a spus nimic. La scena doi sunt mult mai multe trupe bune care meritau să fie în principală. Din setlistul lor am reținut o piesă, Joc de noroc, care mi-a părut mai bună decât celelalte.

Următoarea trupă m-a impresionat mai mult prin pasiune și talent. Mystery sunt o trupă din Australia, formată din puști de 15-16 ani, foarte talentați și dedicați, care cântă un heavy metal a la Manowar, dar care sună foarte bine și ținând cont de vârstă, vocalul chiar are o voce cât se poate de puternică. Odată cu maturizarea va deveni cu siguranță și mai bună. Oricum un mare plus pentru pasiune și piesele chiar nu sunau deloc rău. Câteva stângăcii, dar e normal. Eu susțin inițiativele acestea și mă bucur să aflu că puștii mai cântă și altceva decât pop cu hituri de un sezon.

HolyHell sunt mai cunoscuți pentru faptul că au o femeie la voce și pentru că sunt produși de Joey DeMaio, basistul Manowar. Dar nu sunt foarte impresionat de muzica lor. Este extrem de genrică și fără nimic catchy. Instrumentalul sună așa cum ar trebui, la fel și vocea, dar fără prea multă individualitate. Au făcut spectacol, au mobilizar publicul care începuse să se strângă, au avut un moment de solo în care keyboardistul și-a demonstrat abilitățile, totul a fost ca la carte, nimic de zis, însă nu mi-au spus nimic. Au cântat multe piese de pe ultimul album, dar și câteva din clasicele lor, care oricum mie îmi sunt toate necunoascute.

restul (despre Europe, Manowar și alții) aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu