marți, 5 iunie 2012

Slayer- a doua venire

Seara avea sa fie pentru mulți împlinirea unui vis cine știe de când aprins și alimentat cu fiecare play dat unui CD. Slayer este mai mult decât o trupă, este o religie, așa cum bine spunea un fan într-un interviu. Când spui Slayer, spui de fapt SLAYEEEEERR!!!! și spui metal, spui versuri memorabile, riffuri pe care odată auzite nu le mai uiți. De multe ori mă trezesc murmurând un ritm de melodie și nu de puține ori îmi dau seama că este “South of Heaven” sau “Angel of Death”. Nu poți să asculți Slayer o vară și apoi să-i uiți, nu sunt o trupă de sezon. Intrat în lumea lor nu mai ieși, iar dacă se întâmplă înseamnă că nu ai înțeles nimic și mai bine că ai ieșit. Slayer nu e o trupă pentru snobi și pentru nehotărâți. E o trupă pentru cei care simt metal și care înțeleg că în spatele zgomotului pe care îl aude un neavenit, se află de fapt o lume întreagă.

Așadar, în seara aceasta, lumea s-a redus la Tom Araya, Kerry King (Hail to the King!), Dave Lombardo. Din păcate Jeff Hanneman nu a putut veni, fiind bolnav, dar Gary Holt (Exodus) a fost mai mult decât perfect ca înlocuitor. Un mare chitarist al unei trupe care este și ea mai mult decât o simplă formaţie.

 Deşi la trupele româneşti n-a fost tot publicul prezent, Slayer nu are voie să cânte decât de la cel puţin 3000 de oameni în sus. Când Slayer au urcat pe scenă, Arenele erau plina. Și asta a fost bine!

Înainte de a trece la cronica propriu zisă a concertului Slayer vreau să spun câteva chestii. În primul rând nu am văzut la nici un concert mai multe gărzi ca aici. Inițial am crezut că erau toți fani și au cerut voie la șef să vină, chiar fără plată, dar de fapt alta este explicaţia. Mentalitatea oamenilor când vine vorba despre concertele metal este foarte limitată. Ei cred că toți suntem o adunătură de bețivi și drogați puşi pe revolte. În plus, fiind vorba de Slayer, cu siguranță s-au interesat și au văzut că sunt mai răi și au zis că vor fi probleme. Nu au fost. În fine, asta nu e o problemă. În caz de ceva, măcar erau acolo.


restul aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu