luni, 2 iulie 2012

Rock The City ziua 3, Romexpo -1 iulie

[...] Guns N' Roses sunt o apariție. Cu 8 membri în trupă, including Mr. Axl Rose, nu au cum să nu facă show. Toți sunt muzcieni de excepție. Dizzy Reed, Tommy Stinson, Chris Pitman, Richard Fortus, Ron "Bumblefoot" Thal, Frank Ferrer și  DJ Ashba pe aceeași scenă, cu Axl Rose frontman, nu are cum să nu însemne show de excepție, atâta timp cât toate merg bine și nu sunt incidente, așa cum se obișnuiește la concertele Guns N Roses, în pare parte datorită temperamentului instabil al lui Axl Rose. Bineînțeles, lipsa lui Slash este evidentă, este resimțită, la fel și a lui Duff McKagan sau Matt Sorum, să numesc doar doi dintre cei mai cunocuți foști membru ai trupei, care alături de Slash, cel mai cunoscut ex-Guns, au făcut din Guns marea trupă care a fost și continuă să fie, cel puțin prin melodiile lor, unele cu adevărat bune, cum ar fi Nobember Rain (care este în opinia mea, una dintre cele mai bune piese compuse vreodată), Welcome to the Jungle sau Paradise City.

În primul rând, showul pe care îl orchestrează trupa este bun, cu artificii, proiecții de imagini pe ecrane, confetti, fum și alte efecte speciale și aseară nu au fost incidente și spre marea mea surprindere, trupa chiar a cântat 3 ore așa cum a promis si nu a întârziat decât juma de oră. Axl a fost cuminte, poate chiar prea cuminte și momentele mele preferate, în afară de piesa November Rain (da, poate sunt eu fixat pe piesa asta, dar e foarte bună!) au fost momentele solo ale fiecărui membru, care și-a demonstrat abilitățile muzicale. Cei 7 instrumentiști au arătat de ce fac parte din trupă.

Se pare totuși că Guns își revine, cel puțin live, și acesta este un lucru îmbucurător. Este foarte aiurea când mii de oameni așteaptă o trupă care nu mai vine și când vine, este jenantă, așa cum nu de puțin ori s-a întânmplat de-a lungul anilor. Din fericire, nu a fost cazul aseară, când în ciuda pronosticurilor proaste, eu cred că a fost un show bun, unul dintre cele mai bune probabil din ultima vreme a trupei. Axl nu mai are vocea de odinioară, dar duce bine, a rezistat 3 ore și măcar dansul lui celebru încă este bun. Și nu s-a împiedicat decât o dată, dar nu a căzut, ceea ce e bine pentru el, pentru imaginea lui de artist și pentru imaginea trupei. Poate începe o nouă etapă, poate  a fost doar o seară bună, dar cert e că oamenii au demonstrat de ce totuși sunt una dintre cele mai bune trupe din istorie. E adevărat, au tot schimbat membrii și au avut momentele lor jenante, însă încă se mai țin bine și în ciuda scepticismului meu, m-am bucurat marte parte din show. La fel și alții, care au cântat alături de trupă și au avut parte de un concert bun, fără incidente. [...]

restul aici

2 comentarii:

  1. Tocmai pentru că aveam așteptări slăbuțe am preferat să rămân acasă și să beau berea uitându-mă la finala EURO2012. Eu zic c-a meritat :))

    RăspundețiȘtergere
  2. era de asteptat sa bata Spania! :)) dar eu zic ca merita sa ramai la concert. pe mine m-au surprins, nu ma asteptam la nimic bun, de cateva ori am vrut si eu sa plec, dar am zis ca daca tot sunt acolo, s raman pana la capat. si a fost ok.

    RăspundețiȘtergere