miercuri, 26 septembrie 2012

Alte negânduri


Acea amăreală pe care o simți în gură și o apăsarea pe piept când îți dai seama că nu știi. Te uiți în jurul tău, mai vezi un episod din serial, citești câteva pagini dintr-o carte bună, dar îți dai seama că nu ai înțeles nimic. Nici nu ai văzut cuvintele. Gândul se juca cu alte gânduri în spatele minții, în locuri care se desfășoară cu viteza cu care îți intră fumul de țigară în sânge. O scurtă amețeală. Ești pe balcon. Nici nu știi când ai deschis o cutie cu Pepsi. Dar când ți-ai cumpărat Pepsi? Probabil e de mult prin frigider. Țigara s-a terminat și te uiți pe fereastră. Oameni. Câini. O cioară pe o creangă. Mașni trec nonstop. Unde or merge oamenii ăștia? Cine sunt oamenii ăștia?

Nu te interesează. Până să-ți dai seama deja ai făcut un tur de facebook. Ce căcat, ce pierdere de vreme. Iar te gândești să-ți ștergi contul, dar îți amintești că mai ții legătura cu oameni. Nu trăiești în pădure. Din păcate. Metropola te ucide. Viața te ucide. Born to die. Lana del Rey și toți înțelepții lumii. Să asculți niște muzică. A lansat Muse album. S-au dat și ăștia pe dubstep. Nu sună rău. Dar mai bine ai asculta Song for Absolution. Mai ții minte V. când ascultam piesa asta morți de beți la jaful ăla de telefon, sprijiniți de gard?

Se întunecă, se lasă ceața. Un titlu de carte, parcă. Nu știu de cine și mi-e lene să caut. Nu contează. Tot zici că te reapuci de romanul ăla. Nu faci nimic. Te suge viața. Dar o să te apuci cândva. Știi asta. O să fie o lovitură. Știi că poți face asta.

E acolo. Te gândești? Dar se gândește? Nu știi.

Anton ți-a amintit de Roco. Roco e mort. La fel și copilăria ta.

5 comentarii: