vineri, 16 august 2013

Plonjare în proza lui Matei Vișniec

Continuând tradiția, începută cu Radu Aldulescu, am început pe semnebune.ro un Dosar de scriitor (ne permitem să ironizăm cumva termenul de ”dosar”, care aduce aminte de Securitatea comunistă, pentru că suntem încă în plin postmodernism, nu?, și fiindcă dosarele noastre sunt dosare din care reiese dragostea noastră pentru autorii români, pe care îi promovăm cu interes) dedicat lui Matei Vișniec. Cunoscut mai ales ca dramaturg, Vișniec a scris și poezie, eseuri, editoriale și nu în ultimul rând, proză. În filele acestui dosar mă voi ocupa mai ales de proza sa, dar și de volumul ce reunește articolele publicate în ziare.

Vă invit să citiți pe semnebune.ro și dosarele, scrise de colegii mei, dedicate scriitorilor Emil Brumaru, Andrei Oișteanu și Lucian Dan Teodorovici

Prima parte a acestui dosar, cea de început, de introducere, o puteți citi aici. Partea a doua aici si partea a treia aici

Numele capitolelor este o joacă inspirată din superbele titluri pe care le-a dat Vișniec cărților sale. Sper să vă placă ce am scris, daca vă place citiți și restul capitolelor (mai urmează încă 3 plus un interviu cu autorul și voi posta linkuri și aici, pe blog) și dați-le mai departe, să ajungă la cât mai mulți oameni. Ce facem noi pe semnebune.ro este să promovăm literatura română, în care noi credem, pe care o citim, o susținem și despre care suntem convinși că este la fel de bună, poate chiar mai bună uneori, ca orice altă literatură mare. Dacă sunteți de aceeași părere, susțineți inițiativa noastră.

Citiți cărțile lui Vișniec, mergeți la o piesă de teatru de-a lui, mergeți la lansări de carte atunci când vine în România. Îndemnul nostru este: citiți și autori români!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu