marți, 20 august 2013

Zgomot de fată mare

Câteodată mă trezesc gândindu-mă la tot felul de prostii, unele dintre ele fără logică, multe vulgarități, întrebări idioate. Cad pe gânduri și îmi rup gâtul. Pe cele mai multe le uit repede, unele rămân, revin, se actualizează, sunt declanșate de anumite evenimente, gesturi, sunete, un fel de madlenă proustiană. De pildă, într-o zi mă întrebam ce-ar fi dacă ar apărea o extraterestră pe Pământ și ar vesti că are ceva să ne spună, oare aș fute-o sau nu? Și probabil că da, și după, poate aș asculta ce are de zis. Bineînțeles, sunt megaloman și sunt sigur că la mine ar veni, nu s-ar duce la președinte sau altundeva. La mine, pe băncuța din fața porții.

În aceeași ordine de idei, azi spărgeam lemne și un lemn a crăpat cu zgomot. Mi-am amintit de expresia: ”Pârâie ca fata mare în pulă” și am stat și m-am gândit dacă s-a auzit vreodată în timpul vreunei partide un pârâit, dar în adevăratul sens al cuvântului. Ca și cum ai crăpa un lemn. Ca și cum ai rupe o creangă din cel mai frumos copac din lume, ca și cum ai trosni însuși ghinda din pădurea de argint cu talpa ghetei Spânului cel Rău. Să lunece viteazul în voie și deodată să pârâie, să simți și să auzi. Ar trebui inventată o metodă din asta de pârâit. Mi-am adus aminte că vorbeam prin liceu cu o tipă exact despre chestia asta cu pârâitul și era foarte neliniștită, că dacă o să pârâie și totuși, a auzit ea de la altele că nu se poate să pârâie, că nu e posibil, nu se aude, și nu doare de fapt așa rău.. Am întrebat-o cum s-ar simți dacă ea ar fi prima femeie din lume care să pârâie de să se sperie ăla care i-o trage. Replica ei îmi e și acum în minte:

- Mi-aș vinde sufletul Diavolului, aș cere să-mi dea pulă o zi și l-aș pârâi eu pe el de s-ar auzi și-n cosmos!

Mă întreb, cum ar fi un album electro, minimal, dubstep cu pârâituri de fete mari?

3 comentarii:

 1. Chiar ca ai intrebari idioate, mai Vali.
  Iar in legatura cu -nu doare de fapt așa rău- raspunsul e ca nu doare cand esti cat o galeata de la mama natura, shit happens :)


  Aurora sunt :P

  RăspundețiȘtergere
 2. @Aurora: nu e o postare serioasa, iti dai seama :))
  @Shak: cea pula ta! :))

  RăspundețiȘtergere