luni, 21 octombrie 2013

Feel it & Fill it@ FILIT

De mâine pornesc la drum spre dulcele târg al Ieșilor, împreună cu colega mea, Andreea, la festivalul FILIT (Festivalul international de literatură și traducere), unde vom reprezenta SemneBune, copilul proiectului AdLittera. Ce o să facem noi acolo? O să ne distrăm, o să cunoaștem oameni și mai ales, o să spunem povești, o să îndemnăm oamenii să spună povești, o să convingem scriitori să ne spună povești și o să fie totul o mare poveste. 
Proiectul nostru se numește Scrie-ți povestea în Iași. Avem pagină de facebook, o să fim pe Twitter și pe site-ul semnebune.ro. Ideea noastră e să atragem oamenii veniți acolo și să îi convingem să scriem împreună o poveste fluviu, o poveste fără de sfârșit. Noi o să fim Haruni în Marea de Povești. Cinci zile de povești care se continuă din alte povești și dau naștere altor povești. Totul în timp real, totul proiectat în timp real la standul nostru. La sfârșit vom strânge marea poveste și poate va ieși un volum, dacă nu, o să fie pe site. Dar cel mai important e să aducem la suprafață poveștile oamenilor și vrem să facem asta în cadrul unui festival de literatură, înconjurați de scriitori, traducători, redactori, critici literari. 

E un joc postmodernist, interactiv și nimeni nu știe ce poveste va ieși până la urmă. Mizăm pe ideea că oamenii care vin la un festival de literatură iubesc literatura și au măcar curiozitatea de a vedea cum se scrie o poveste, dar mai ales au dorința de a scrie ei înșiși o poveste. Două fraze sau trei pagini, un cuvânt sau un simbol, regula este că nu există reguli, doar dorința de a ne juca, de a fi printre cuvinte. Vom continua povești începute de mari scriitori, prezenți la Iași, vom începe povești noi și vom îndemna oamenii să înceapă ei înșiși o poveste. 

Dacă vă nimeriți pe la Iași, treceți pe la noi și spuneți-ne o poveste! Completați spațiile libere și simțiți-vă bine!

Feel it & Fill it @ FILIT

4 comentarii:

  1. how u feel till filit start? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Pot sa te invidiez? :) E minunat. Abia astept sa povestesti cum a fost. Suunt sigura ca va fi o experienta de neuitat.

    RăspundețiȘtergere
  3. daca simti nevoia, poti sa ma invidiezi :D o sa povestesc, pana atunci poti sa ne urmaresti pe siteurile de mai sus ;)

    RăspundețiȘtergere