miercuri, 9 octombrie 2013

Nu sunteți victime!

Să salvăm natura, să fim mai buni cu cei din jurul nostru, să ne iubim și să ne respectăm, să apreciem femeile, să nu mâncăm carne, că și animalele au viață și le doare și plâng când sunt măcelărite, să folosim pungi eco, să mâncăm eco, să nu poluăm, să dăm bună ziua oamenilor când ieșim din bloc, să ne jucăm cu copiii prin parc. Reguli de bun simț, nu? Mi se pare corect să facem toate cele de mai sus, într-o mai mică sau mai mare măsură, unele sunt reguli capitale, altele just bullshit ecologisto-sentimental. Dar sunt bune în principiu și mai sunt sute de alte lucruri pe care ar trebui să le facem pentru că suntem oameni, nu brazi în vârful muntelui și avem conștiință, sentimente și un loc într-o societate.

Dar ce nu mi se pare corect e să vină zi de zi oameni  care să facă spume și să își plimbe trupurile îmbrăcate în haine bine asortate, vintage sau mai știu eu cum și să ne spună că dacă nu facem așa suntem niște nenorociți. Mi s-a luat de ONG-iști hoți care apără animalele și își construiesc case pe blana lor, mi s-a luat de atotștiutori care dau sfaturi de viață, mi s-a luat de trendsetteri și de făuritori de opinie care ne îndobitocesc cu perceptele sfintei lumi postmoderniste, poststructuraliste și ateiste. Mi s-a luat de toți și mă enervează când citesc articolele lor de dobitoci bine învățați. 

Nu mi se pare corect și m-am plictisit de feministe unilaterale, care n-au decât o idee fixă și proastă, și care urlă prin articole despre cât de nefericite sunt ele pentru că vai, sunt înrobite de bărbații care vor să le controleze și să le transforme în neveste casnice, cum făceau derbedeii de tați, bunici și toți înaintea lor. Pe ele, care au sentimente și sunt deștepte și pot să facă atât de multe lucruri, dar sunt înlănțuite de copii și de bărbați. În primul rând, da, sunteți deștepte și capabile, dar nu e înjositor dacă dați cu mătura prin casă, și bărbații sparg lemne, de exemplu si nu se plang.. Și dacă nu vrei copii, nu-i face, fă sex protejat sau nu face sex sau îngroapă-i în fundul curții după ce-i naști, apoi spânzură-te și dacă există un Iad sper să ajungi acolo. Dacă te crezi înrobită de copilul pe care-l ai, nu meriți să trăiești pe lumea asta, ești o greșeală genetică și ADN-ul tău nu va fi moștenit de urmașii tăi, nu va trece prin râul de gene, cel izvorât din Edenul metaforic. Dacă îți folosești copilul pentru a te răzbuna pe bărbatul tău, care într-un final, așteptat, s-a plictisit de tine și s-a dus departe, atunci meriți să călătorești în timp, în cea mai rea perioadă a istoriei, în casa celui mai brutal bărbat din câți au trăit, să vezi ce înseamnă de fapt tot ceea ce predici tu. Nu-i implica pe copii și nu fi o nenorocită!

Și nu, nu sunteți înrobite, aveți tot ce și-ar putea dori cineva, trăiți într-o lume pe care acum 300 de ani nu și-o imaginau nici extratereștrii. Cu toții trăim, bărbați și femei, animale și plante, tuturor ne e mai bine de când s-a inventat săpunul și laptop-ul și curentul electric și pizza home delivery. Și da, toți  avem și lucruri de care să ne plângem și toți trăim în lumea nedreaptă pe care am moștenit-o. Dar e o lume ceva mai evoluată, progresul are și părțile lui foarte bune. Dar voi, ăștia care vă tot plângeți și vă simțiți atât de importanți și de nedreptățiți, dar care de fapt mâncați rahat cu două linguri, voi nu meritați nimic. Nu, pentru că cei care chiar au probleme reale, nu imaginate sau teoretice, își văd de ele și nu mai au timp să se plângă, pentru că, de, viața e grea, dar chiar dacă ar vrea, nu ar mai avea loc de voi, care dintr-o dată v-ați găsi drept purtătorii lor de cuvânt. Și ei, ca și mine, n-ar avea de zis decât asta: dar cine te-a delegat pe tine, meștere? Vezi-ți de treabă! 

Protestați în sânii goi și vreți respect, ne vorbiți de la tribune despre sărăcie, îmbrăcați în haine de mii de euro, salvați câinii, dar nu știți decât să luați bani și n-ați mângâiat niciodată unul, protestați în piețe contra capitalismului și vă luați banii de la corporații. Nu sunteți victime! Sunteți ipocriți.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu