joi, 28 august 2014

Horoscopul interior

Luat de pe un site random, acesta este horoscopul zilei mele de bărbat tânăr și leneș aflat în ludica și nefericita zodie a Peștilor, zodie de apă, care mă bagă la apă și mă scoate în formă de cadavru în fiecare zi, pentru a reînvia cu forțe neobrăzat de proaspete în fiecare dimineață, sau, fie vorba între noi, înspre amiază: „In cursul diminetii primiti o veste neplacuta, care va strica buna dispozitie si va obliga sa va schimbati programul. Sunteti nevoit sa plecati intr-o calatorie lunga, impreuna cu partenerul de viata. Daca va deplasati cu masina, va sfatuim sa circulati cu atentie si fara graba.”. Bun, și acum să vedem cât e de adevărat. Să-l iau pe bucăți: 

*în cursul dimineții nu am primit nicio veste, nici plăcută, nici neplăcută, fiindcă nu m-a căutat nimeni până pe la amiază și când m-a căutat nu mi-a dat nicio veste. Primul care m-a căutat a fost tata, care m-a întrebat ce mai fac, fără să-mi dea vreo veste, cum că am fi mai bogați sau măcar mai amuzanți. Apoi am mai vorbit cu diferiți oameni: cu cea mai frumoasă femeie din lume despre vise, cu altcineva despre cărți și viață, dar nu mi-au dat  nicio veste, nici plăcută, nici neplăcută, așa cu spuneam mai sus, ca într-un refren, nici plăcut, nici neplăcut. Încă nu m-a sunat nimeni să-mi ofere un post bine plătit pe la vreo instituție și nici vreun cititor al blogului să îmi spună că n-am mai scris de mult și că îi e dor de cuvintele mele. Singura veste am primit-o de la urechea stângă: cum că e puțin înfundată și poate asta e vestea neplăcută. Dar nu îmi schimb programul, care de altfel nici nu prea exsistă.

*nu mă deplasez cu mașina fiindcă nu am mașină, iar dacă merg cu mașina altcuiva, ceea ce e foarte improbabil, o să fie acel cineva atent și grijuliu. Sper. Altfel e ca în bancul acela cu Bulă, ale cărui ultime cuvinte sunt: „Stânga liber!” Cel mai probabil o să merg cu metroul, care circulă pe sub pământ, ca o mare libelulă-cârtiță încărcată cu povești.

*rămâne călătoria. Ea este o călătorie în sine. Mereu călătoresc prin ea, prin gândurile ei, pe trupul ei și
fiecare călătorie este magică. Azi, singura călătorie a fost printr-o carte, asta dacă nu pun la socoteală călătoriile prin cameră, în jurul patului, în jurul mesei, în jurul meu la o cafea pe balcon. Am făcut o lungă călătorie introspectivă și nostalgică spre interior și am ieșit de acolo mai epuizat ca după un marș forțat prin pădure.

Horoscopul nu m-a anunțat că nu trebuie să aprind televizorul, fiindcă aș fi știut că dacă o fac și urmăresc situația politică actuală o să mă enervez și întristez, dar am luat exemplul străbunilor mei, pe care îi port cu mine oriunde aș merge, am dat cu o bască imaginară de pământ, i-am spurcat pe toți și m-am răcorit. Acum nu mai privesc la televizor, ci doar ascult muzică și mă gândesc că poate există înscris în astrele mele interioare și un horoscop al viselor ce urmează să îmi umple nopțile și să se împlinească ziua. 

(am pus și cea mai kitchoasa poza pe care am gasit-o, nu de alta, dar e kitchos de albastră)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu