sâmbătă, 15 noiembrie 2014

Votăm!

Mâine este ziua în care ne alegem președintele. Poate pentru mulți oameni nu înseamnă nimic acest lucru, ori fiindcă sunt scârbiți de întrega clasă politică și au impresia că votul lor nu contează (dar numărul lor este imens și dacă ar ieși la vot ar conta), ori pentru că pur și simplu nu le pasă și unii dintre ei chiar se mândresc cu asta, așa că se pișă pe el de vot. E dreptul fiecăruia să voteze sau să nu voteze, dar de ce să nu vrei să votezi când faci parte dintr-un sistem pe care îl poți clătina dacă vrei, când trăiești într-o țară care până la urmă, fie că o iubești sau nu este și a ta, și mai ales, când ai această putere? 

Unora le e lene să voteze, sunt delăsători și indiferenți, alții cred că sunt revoltați și se opun sistemului, dar uită că adevărata revoltă ține tocmai de acțiune și de exercitarea unui drept. Cum nu există posibilitatea unui boicot general care să presupună neieșirea la vot a niciunui om, lucru care ar dovedi disprețul pentru toți candidații: nu vă vrem, plecați!, singura șansă de a spera la ceva mai bun este ieșitul la vot. 

Eu nu spun nimănui cu cine să voteze, cu toate că ar trebui să fie clar pentru oricine care din cei doi candidați merită și care merită să dispară pentru totdeauna (hai cu: „Mihaela, dragostea mea!” one more time!), fiecare votează cu cine vrea, cu cine consideră că îl reprezintă cel mai bine, dar îndemn la altceva: la gânditul cu propriul cap. Nu vă lăsați influențați de populism, de pomeni electorale, de vorba lungă, nu ascultați de nimeni, nu înghițiți gălușca pe nemestecate, ci meditați o vreme, studiați fiecare personaj și apoi puneți ștampila! Dar aveți gijă pe cine alegeți fiindcă nu există răul mai mic sau mai mare există doar normal și artificial

3 comentarii: