vineri, 11 martie 2016

Ce să faci cu niște cărți?

...le aranjezi (poți să le și citești, dacă chiar vrei :) )

Se întâmplă câteodată să pierd mai mult timp reorganizându-mi biblioteca decât citind. Odată ce mă apuc de mutat cărțile dintr-o parte în alta nu mai am scăpare până când ori obosesc și le las în plata Domnului (dacă există o Bibliotecă în Rai, oare cum o fi organizată?), ori mă zbat și le aranjez după pofta inimii. Problema, fiindcă sunt obsedat de ordine, e că dacă îmi cumpăr o carte nouă trebuie și ea pusă în acea parte a bibliotecii unde cred eu că s-ar potrivi și, cum am o bibliotecă mică, trebuie să scot o altă carte care nu se potrivește neapărat și să o pun în locul ei.

Dar și celei scose din rând trebuie să îi găsesc un loc și tot așa. Se întâmplă să împrumut cărți și pentru a nu lăsa spații goale pun acolo alte cărți și apoi, când le primesc înapoi nu mai știu cum să le pun la fostul lor loc, fiindcîă între timp s-au mai strâns câteva. Problema cea mai mare e că am un spațiu redus (chiar dacă cele două corpuri de bibliotecă sunt mari pentru omul „obișnuit”, pentru mine sunt neîncăpătoare) și mă descurc cum pot. Doar cartea mea o țin ascunsă. Și cărțile pe care le mai împrumut de la bibliotecă, de zice iubita mea că sunt misterios și că mă feresc să-i arăt ce citesc. Nu, doar că nu au nevoie să fie aranjate. 

Uneori mă gândesc să mai vând din cărțile citite, și am vândut câteva, dar anticariatele dau prețuri de mizerie și nici pe internet nu am avut mare succes, sunt multe oferte, puțini cumpărători. În plus, îmi vine greu să mă despart de ele și prefer să le înghesui, să le pun unele peste altele și îmi bat capul să găsesc cele mai bune combinații pentru a încăpea cât mai multe într-un spațiu cât mai mic, dar în așa fel încât să știu care pe unde sunt și să se și potrivească în acea zonă. Scriu aceste gânduri fiindcă, vrând să așez câtva cărți nou cumpărate într-un loc m-am pomenit cu cărțile în jurul meu și nici nu știu când au trecut vreo trei ore. În loc să le citesc, stau să mut la ele. Uneori le și citesc. Cred că orice om care are o bibliotecă medie știe despre ce scriu eu aici.

Unii le așază vrafuri unele peste altele, le lasă prin toate colțurile, pe sub pat, pe frigider, pe televizor lângă sau în locul peștelui de sticlă (mai greu acum, de când cu noile televizoare plate, dar cine știe, unii sunt ingenioși), pe podea, pe capacul de la WC sau mai știu eu pe unde, dar eu prefer să le am așezate într-o ordine anume. Doar când am nevoie de mai multe cărți le înșir prin casă, dar mai apoi le pun repede la loc. S-ar putea să fiu o formă ușoară de OCD, dar ce să fac?

Voi cum vă aranjați cărțile?

6 comentarii:

 1. hmm.... dacă ar exista rai şi, mai ales, dacă ar exista o bibliotecă acolo...îmi imaginez că nu ar fi prea aranjate cărţile, fiincă biblioteca ar fi răspândită cumva peste tot, ar circula prin aer ideile pure, personajele s-ar întâlni la o cafenea :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Eu nu le asez. Imi place sa le am prin toate colturile...inimii

  RăspundețiȘtergere
 3. :) Înțeleg cum e cu OCD-ul.:D Eu le-am organizat în principal pe edituri, pentru că e ușor să aliniezi formatele așa, iar acolo unde nu am mai multe de la aceeași editură, în funcție de sursă: literatură română/universală/în română/în limbi străine.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, cam asta e si metoda mea. una din ele, cel putin :))

   Ștergere
 4. Sunteți un bărbat sau o femeie de afaceri? Sunteți într-o situație financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Aveți nevoie să plătiți împrumuturile Datoriile lor sau să vă plătiți facturile sau să începeți o afacere frumoasă? Aveți un scor de credit scăzut și veți găsi greu să obțineți împrumut de capital de la băncile locale / alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut sau de finanțare pentru orice motiv, cum ar fi:
  A) Împrumut personal, expansiune de afaceri,
  B) Înființarea de întreprinderi, educație,
  C) consolidarea datoriilor,
  D) Împrumuturi cu bani grei

  Oferim împrumuturi cu dobândă redusă de 3% și cu garanții și nu garanții, oferim împrumuturi personale, credite de consolidare a datoriilor, capital de risc Capital, împrumut de afaceri, împrumut de învățământ, ipotecă sau împrumuturi pentru orice motiv ".

  Cu toate acestea, metoda noastră oferă posibilitatea de a specifica suma împrumutului necesar și, de asemenea, durata pe care o puteți permite, vă oferă o șansă reală pentru a obține fondurile de care aveți nevoie!

  Aceste împrumuturi personale pot fi aprobate indiferent de creditul dvs. și există o mulțime de clienți fericiți pentru a susține această afirmație. Dar nu veți obține doar împrumutul personal de care aveți nevoie; Veți obține cele mai ieftine. Aceasta este promisiunea noastră: garantăm cea mai mică rată pentru toate împrumuturile cu beneficii colaterale gratuite.

  Ne străduim să lăsăm o impresie de durată pozitivă depășind așteptările clienților mei în tot ceea ce fac. Scopul nostru este să vă tratăm cu demnitate și respect, oferind în același timp servicii de cea mai bună calitate.

  Email: midland.credit2@gmail.com
  Numele companiei: MIDLAND CREDIT HOME
  Vizitați-ne la: www.midlandcreditonline.com

  RăspundețiȘtergere